system
دستاورد| تولید دستگاه تبدیل ضایعات کشاورزی به خوراک دام و طیور
دستاورد| تولید دستگاه تبدیل ضایعات کشاورزی به خوراک دام و طیور

دستاورد| تولید دستگاه تبدیل ضایعات کشاورزی به خوراک دام و طیور


زمان مطالعه : 2 دقیقه
کد خبر : 96221
یک شرکت فناور برای تولید دستگاهی در زمینه «بازیافت ضایعات کشاورزی به خوراک دام و طیور» که کاربرد فراوانی در مناطق کم‌برخوردار و حوزه کشاورزی دارد، جایزه برنامه ملی آبادیران در بخش ماشین آلات کوچک مقیاس را دریافت کرد.

به گزارش مرکز ارتباطات و اطلاع رسانی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری، رضا موسوی پور، محقق پسادکتری مهندسی مکانیک و مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی شونا صنعت آمل، تأکید کرد: در طول چهار سال فعالیت این مجموعه در زمینه‌های تولید ادوات کشاورزی، صنایع غذایی، خوراک دام و طیور، بازیافت و معادن شن و ماسه، چهار ثبت اختراع در زمینه ادوات و دستگاه‌های کشاورزی داشتیم. 

وی در خصوص حوزه فعالیت خود و پروژه‌‌ ارائه شده در جایزه ملی آبادیران، افزود: حوزه‌ای که در آن موفق به کسب جایزه شدیم مربوط به بازیافت ضایعات کشاورزی به خوراک دام و طیور است. ما با توجه به فعالیت قبلی در زمینه کشاورزی و صنایع غذایی و همچنین نیاز به دستگاهی در زمینه بازیافت به خصوص در مناطق کم‌برخوردار، ایده این محصول را داده و برای آن نشان دانش‌بنیان را اخذ کردیم.

موسوی پور با اشاره به کاربرد این طرح در حل مشکلات کشور و مناطق کم‌برخوردار، بیان کرد: دستگاه ما بیشتر بر اساس نیاز مناطق کم‌برخوردار طراحی و ساخته شده، زیرا در این مناطق زمین‌های بایر زیادی زیر کشت محصولات مختلف است و هر کدام از این محصولات ضایعاتی دارند که می‌تواند به محصول جدید تبدیل شود؛ حال با توجه به همین مسئله، این دستگاه سه‌‌کاره را طراحی کردیم. دستگاه تولید شده ضایعات کشاورزی مانند کاه، ضایعات برنج و ... را تبدیل به محصول غذایی برای خوراک دام و طیور می‌کند.

مدیرعامل شرکت ماشین‌سازی شونا صنعت آمل پور تأکید کرد: در این پروسه یک‌سری مواد افزودنی وارد ضایعاتی که طی سیستم حرارت ‌دهی در مرحله اول پودر شده، می‌شوند و با مواد افزودنی ژلاتینه ترکیب، پروتئین آن‌ها افزایش، و در نهایت به خوراک دام و طیور تبدیل می‌شوند؛ همچنین با توجه اینکه در مناطق کم‌برخوردار همیشه کشاورزی وجود دارد، می‌توان با هزینه تولید پایین انواع ضایعات کشاورزی را به خوراک دام و طیور تبدیل کرد، یعنی ضایعات بدون استفاده مانند کاه را با مواد افزودنی به خوراک دام تبدیل کرد.

به گفته او، در حوزه کارآفرینی در مناطق محروم نیز با هزینه تولید کم و تسهیلات می‌توان این دستگاه را که در ظرفیت خانگی و صنعتی ساخته می‌شود و با مناطق محروم سازگاری بسیاری دارد، تهیه کرد.

وی در خصوص ایده‌های قابل اجرا در کشور و مناطق کم‌برخوردار بیان کرد: دو دستگاه‌ دیگر که روی آن‌ها کار می‌کنیم، بیشتر در مناطق کم‌برخوردار مورد استفاده قرار می‌گیرند، از جمله دستگاه «تولید گرده‌های چوبی» که در آن از تخته‌های چوبی استفاده شده و در صنایع غذایی مانند تولید چوب آبنبات و چوب سایر محصولات غذایی کاربرد دارد و با هزینه تولید پایین، می‌تواند گرده‌های چوبی پرداخت‌شده را تولید کند.

موسوی تصریح کرد: دستگاه دیگر ما که در زمینه برداشت بادام زمینی کاربرد دارد، در مناطق کم‌برخوردار بسیار مورد توجه قرار گرفته و نمونه و مشابه آن هم در ایران وجود ندارد؛ این تولید در استان سیستان بلوچستان و استان‌های شمال غرب کاربرد بسیاری دارد و با استفاده از آن با کمترین اپراتور و هزینه بسیار پایین می‌توان برداشت بادام زمینی را به صورت کاملا مکانیزه و خودکار انجام داد.

#20

بیشتر بخوانیم

تغییر اندازه فونت:

تغییر فاصله بین کلمات:

تغییر فاصله بین خطوط:

تغییر نوع موس:

تغییر فونت: